Klaus Iohannis, videoconferință pe tema gestionării epidemiei de COVID-19

Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi, la Palatul Cotroceni, la ora 13,00, o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis: „Alegerile parlamentare vor avea loc termen. Democrația nu poate fi pusă în paranteză”

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat că alegerile parlamentare vor avea loc la termen, în 6 decembrie, chiar dacă numărul de cazuri noi de infectare cu coronavirus este în creștere în ultimele zile.

Șeful statului punctează că România „are două probleme grave – pandemia și problema politică” și că este necesar ca „românii să aleagă un nou parlament legitim”. „Democrația nu poate fi pusă în paranteză”, a precizat Klaus Iohannis într-o conferință de presă la Cotroceni.

„Din nefericire, acum în România, avem două probleme grave – una de sănătate publică care este pandemia și cu această pandemie ne confruntăm de aproape un an de zile. Însă, între timp am învățat multe despre acest virus, știm ce măsuri se pot lua pentru a încetini răspândirea. Însă, în continuare, pandemia rămâne o mare problemă și ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin. Numai că nu știm când va fi momentul acesta. Sigur, în media apar știri pozitive despre cum au progresat unii sau alții cu producerea vaccinului, însă o dată certă în acest moment nu poate nimeni să spună”, spus Klaus Iohannis.

„În același timp, avem și o problemă politică. Avem un parlament care este dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimate și guvernul într-o parte se luptă pentru a ține lucrurile sub control, pe de cealaltă parte PSD-ul, în Parlament, trage permanent frâna de mână și lucrurile nu pot să fie mișcate așa cum își doresc românii în acest moment. Românii își doresc să avem un parlament legitim care, împreună cu guvernul, lucrează pentru ei, face planuri de viitor, face planuri pentru redresare. Or, cu PSD în parlament, aceste lucruri funcționează, cum s-ar spune, cu frâna de mână trasă, iar democrația nu poate fi pusă în paranteză”, a declarat Klaus Iohannis.

Leave a comment

Lasă un răspuns