AUR l-ar fi abordat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu

În perioada actuală, Parlamentul lucrează foarte puțin, din cauza alegerilor locale și europarlamentare. După 9 iunie, este posibilă o ședință de plen reunit a Senatului și Camerei Deputaților în care să fie aleasă noua conducere a Băncii Naționale a României.

Conform surselor Stiri pe surse, o astfel de ședință ar putea avea loc spre finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Teoretic, Mugur Isărescu nu va avea nicio problemă în a primi un nou mandat de guvernator, dar bătălia mare se va da pentru locurile în Consiliul de Administrație al BNR.

Consiliul de Administraţie al BNR este alcătuit din 9 membri numiţi de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani. Mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administrație al BNR expiră pe data de 10 octombrie 2024.

Schimbări majore în Consiliul de Administrație al BNR

În urma votului parlamentar privind comitetul e probabil ca viceguvernatorul Leonardo Badea să preia postul de prim-adjunct de la Florin Georgescu, care va rămâne membru, conform surselor. Ionuț Dumitru, economist șef la Raiffeisen Bank România și fost șef al consiliului fiscal, e susținut pentru a-l înlocui pe Eugen Nicolaescu într-un alt post de viceguvernator, conform surselor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *