Laurențiu Lăcătușu, bărbatul care a fost confundat, dă Poliția în judecată
Laurențiu Lăcătușu, bărbatul care a fost confundat, dă Poliția în judecată

Laurențiu Lăcătușu, bărbatul care a fost confundat cu unul dintre suspecții din cazul crimei din Sibiu și a fost săltat de polițiști, anunță că va da Poliția în judecată, indiferent de costurile procesului. El sugerează că polițiștii au încălcat mai multe prevederi legale în momentul arestării, iar anchetatorii au recunoscut ulterior că a fost o confuzie.

Lăcătușu afirmă că a fost agresat de către polițiști, fiind trântit pe jos și lovit, deși nu avea nicio legătură cu cazul crimei. El susține că polițiștii au transmis imagini cu prinderea sa presei, deși nu era implicat în mod real în caz.

„În loc să-mi arate legitimaţia, au început să zbiere la mine, să urc în maşină, că-s de la Poliţie. Atunci au apărut 10-15 oameni în spatele meu şi m-au trântit pe jos. M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini. Îmi amintesc că un singur poliţist striga «bă, nu mai daţi în el!»” (…)

La ieşire din Segarcea”, spune bărbatul, „chiar în marginea pădurii, m-au scos, m-au pus jos, mi-au slăbit cătuşele şi m-au pozat iar. Unul făcea poze cu un telefon, mă întorceau pe lateral, pe burtă, şi unul stătea cu mâna pe pistol” a relatat Lăcătușu, potrivit B1TV.

În curtea IPJ Sibiu, bărbatul a rămas surprins de întrebările jurnaliștilor.

Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el? Unde sunt ceasurile? Unde sunt colegii tăi?». Mă, când am auzit, am rămas prost! «Ete, drăcia dracului, ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap? De ce omor vorbesc ăştia?»”.

După 12 ore, anchetatorii s-au lămurit că a fost vorba despre o confuzie.

Cineva le-a zis mascaţilor: «hai, ieşiţi, duceţi-vă în treaba voastră, că nu e ăsta, am greşit persoana». Mi-au dat înapoi buletinul, telefonul. Şi mi-au explicat că m-au adus acolo pentru că m-au recunoscut trei persoane. De pe pozele de Facebook m-au recunoscut, vă daţi seama?”, se miră bărbatul.

Bărbatul spune că va cere daune în instanță și că va merge până la capăt cu procesul împotriva Poliției: „Mă împrumut de bani şi lucrez, ca să scad din datorii. Dar eu aşa nu o să-i las!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *