Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat, la Ankara, ce trebuie să se întâmple pentru ca Moscova să participe la negocieri pentru încetarea războiului din Ucraina.

Lavrov efectuează o vizită oficială în Turcia, notează presa internațională.

„Negocierile de pace cu privire la Ucraina sunt posibile doar dacă acestea vizează stabilirea unei ‘noi ordini mondiale’ fără dominație americană”, a declarat șeful diplomației ruse.

„Negocierile nu pot avea loc decât cu luarea în considerare a intereselor rusești. Este vorba de principii care vor sta la baza noii ordini mondiale”, a adăugat el, Lavrov într-o conferință de presă comună cu omologul turc, Mevlut Cavusoglu.

El a avertizat, pe de altă parte, cu privirea la soarta acordului care permite exportul cerealelor ucrainene.

„Dacă nu există niciun progres în ridicarea obstacolelor în calea exporturilor de îngrășăminte și cereale rusești, atunci noi ne întrebăm dacă acest acord este necesar”, a spus ministrul rus.

Lavrov s-a declarat nemulțumit de faptul că exporturile rusești de cereale și de îngrășăminte sunt afectate de lipsa accesului la asigurări şi la sistemul de plăti SWIFT și a arătat că țara sa ar putea acționa în afara acestui acord.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *