serghei lavrov
serghei lavrov

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este în esenţă implicată în război cu Rusia, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a spus ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni seara, relatează Reuters.

Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale, numele dat de Kremlin războiului din Ucraina, a spus Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel? a continuat Serghei Lavrov.

NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război”, a mai spus el.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a scris pe Twitter că declarațiile lui Lavrov sunt de fapt indiciu că Rusia și-a pierdut „ultima speranță de a determina lumea să nu mai susțină Ucraina”.
„Astfel se vorbește despre un pericol „real” al celui de-al treilea război mondial. Aceasta înseamnă doar că Moscova simte că se apropie înfrângerea în Ucraina”, a scris el pe Twitter.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *