Legea autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, pentru că nu a fost dezbătută în plen în termenul prevăzut de lege. Marcel Ciolacu acuză PNL că a permis să se întâmple asta iar analistul politic Cozmin Gușă i-a dat imediat replica: „Marcel Ciolacu & comp, CORIGENTI!”.

Adoptarea tacită a unei legi intervine atunci când prima Cameră parlamentară sesizată nu apucă să voteze un proiect de lege în cadrul unui termen prestabilit de 45 de zile (legi obișnuite) sau de 60 de zile (coduri și legi complexe).

Cozmin Gușă a reacționat dur împotriva liderului PSD, pe contul său de Facebook.

„Marcel Ciolacu & comp, CORIGENTI!

In problema adoptarii tacite a legii autonomiei Tinutului Secuiesc nu pot exista scuze. Punct.

Consecintele acestei (in)actiuni sunt profunde si le vom observa in scurt timp. Parlamentarii care se-ascund azi si dau din umeri se descalifica in plus, acest proiect este de maxima notorietate in politica romaneasca de 15 ani (!!!) si a fost MEREU pe masa discutiilor dintre UDMR si restul partidelor ori de cate ori s-au negociat majoritati (faceti va rog o scurta cercetare pe internet cu cuvintele cheie “autonomia Tinutului Secuiesc” sau “Legea statutului minoritatilor”, si va veti convinge).

M-am ocupat de acest subiect inca din 2005, intelegandu-i continutul distructiv” a scris Cozmin Gușă.

Autonomia ținutului secuiesc a fost susținută de PN, crede Ciolacu.

Marcel Ciolacu susține că adoptarea tacită  pentru Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc a avut ”ajutor” din partea PNL.

”PSD NU susține legea privind autonomia Ținutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege și îl va respinge URGENT la Senat, care e cameră decizională.

De altfel, PSD a votat împotrivă și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Acest proiect are NUMAI rapoarte de respingere și avize NEGATIVE. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.

Deși reprezentanții PNL mimează acum naționalismul, chiar ei sunt vinovați pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege. Pentru că au venit infectați în Parlament și nu am putut ține ședințe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege.”, a scris inițial Marcel Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul