Legea care interzice minorilor să fumeze pe stradă a fost adoptată tacit de Senat, luni, 6 februarie. Este, de fapt, un act normativ venit în completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Fumatul devine interzis minorilor în locurile publice. Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a condus ședința de luni a plenului, a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative pentru care termentul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 21 decembrie, arată B1TV.

Interzicerea consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţii economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, sunt prevederile noului act normativ.

Legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare eforturile autorităţilor cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun fumatului de către această categorie sunt lipsite de rezultate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ iniţiat de un grup de parlamentari PSD.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *