Legea pentru ocrotirea persoanelor cu dizabilități este în atenția Guvernului

Legea pentru ocrotirea persoanelor cu dizabilități este în atenția Guvernului, iar premierul Nicolae Ciucă a cerut ca proiectul de lege să fie adoptat cât mai curând.

Proiectul de lege privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale este pregătit pentru aprobare în ședința de guvern.

Este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o zi consacrată încă din anul 1992 de către Organizația Națiunilor Unite pentru atragerea atenției asupra drepturilor acestor persoane și nevoii de incluziune și echitate. Știu că la nivel guvernamental există un proiect de lege care se găsește în acest moment în analiză la Ministerul Justiției. Proiectul de lege privind măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale. Aș dori, domnule ministru, dacă este posibil ca în perioada imediat următoare să venim cu el la aprobare în ședința de Guvern și să avem legea cât mai curând aprobată, pentru că sunt convins că există o dorință a fiecăruia dintre noi, o așteptare la nivelul societății, astfel încât să legiferăm tot ceea ce înseamnă incluziunea și echitatea persoanelor cu dizabilități”, a declarat premierul, vineri, în ședința de Guvern.

Legea pentru ocrotirea persoanelor cu dizabilități. Tot în reuniunea de la Palatul Victoria, Nicolae Ciucă le-a vorbit miniștrilor despre bugetul pe 2022, dar și despre implementarea PNRR.

Am discutat cu domnul ministru Câciu, o să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să avem bugetul finalizat și aprobat, așa cum am discutat”, a subliniat liberalul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *