Lista centrelor de donații din București pentru Ucraina a fost publicată de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Primăria și autoritățile centrale au organizat mai multe centre de donații în București, unde oamenii pot dona alimente, îmbrăcăminte și obiecte de igienă pentru refugiații ucraineni.

Lista centrelor din București în care se pot face donații pentru refugiații din Ucraina a fost publicată luni de Nicușor Dan pe contul său de Facebook. Se strânseseră șapte tone de ajutoare.

„Continuăm să primim donații în punctele special deschise de Primăria Capitalei și continuăm să ajutăm refugiații din Ucraina care au nevoie de cazare, hrană, asistență medicală și îndrumare”, a scris Dan, pe Facebook.

centre bucuresti donatii ucraina
Lista centrelor de donații din București

ajutor refugiati bucuresti

710 refugiați de mai multe naționalități, veniți în București din Ucraina, au primit diverse forme de asistență de la guvern și autoritățile locale.

Nicușor Dan a mai precizat că în spitalele administrate de Primărie sunt disponibile 22 de paturi ATI, 79 pentru diferite specialități chirurgicale, și 26 de paturi special pentru copii (inclusiv 6 paturi ATI) la Spitalul Victor Gomoiu. De asemenea, există capacități pentru testare PCR a celor care vin din Ucraina.

Primarul Capitalei a anunțat și că există mai multe autobuze disponibile pentru transportul refugiaților, autobuze care operează deja pe rute care includ Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Mulțumesc mult tuturor bucureștenilor, organizațiilor neguvernamentale și firmelor private care au trimis deja ajutoare materiale și care au oferit diverse servicii, arătând solidaritate extraordinară într-un moment foarte greu pentru Ucraina și pentru regiunea noastră”, a mai scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Peste 500.000 de ucraineni și-au părăsit țara după ce au fost atacați de Rusia. Principalele rute de tranzit sunt prin Polonia și România, relatează B1Tv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *