Un război nuclear nu este un motiv de îngrijorare. Cel puțin, nu pentru americani. Așa a răspuns președintele SUA Joe Biden când a fost întrebat direct despre asta.

Joe Biden a fost întrebat dacă americanii ar trebui să se teamă de un război nuclear. „Nu”, a fost răspunsul său scurt, în conferința de presă organizată de Casa Albă în noaptea de luni spre marți, – după ora României.

Putin a ridicat gradul de alertă pentru forțele nucleare

Îngrijorărilela nivel internațional au sporit pe 27 februarie, când președintele rus Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare.

Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus atunci liderul de la Kremlin.

Despre posibilitatea unui război nuclear a vorbit luni, pentru B1 TV, și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Din păcate, e o escaladare a acestui climat de insecuritate care e deja de deteriorat în vecinătatea noastră. (…) Eu nu concep ca în secolul XXI folosirea armelor nucleare să poată fi posibilă. Sau amenințarea cu folosirea lor. (…)

Deci nu cred că se pune problema folosirii, dar amenințarea cu folosirea e un act foarte grav”, a declarat Bogdan Aurescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *