vladimir putin
vladimir putin

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ce el a acuzat „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin a avertizat celelalte state să nu intervină în invazia care este în desfășurare în Ucraina, spunând că ar putea duce la „consecințe pe care nu le-au mai văzut”, scrie The Guardian.

Președintele rus a poziționat rachete antiaeriene și alte sisteme avansate de rachete în Belarus și a desfășurat flota Rusiei în Marea Neagră pentru a încerca să prevină o intervenție a Occidentului în Ucraina.

Invazia pornită de Rusia a provocat sute de decese. Țara a lansat atacuri cu rachete împotriva unor clădiri din Kiev, Harkov și alte importante orașe ucrainene, amenințând cu un asalt extins care nu s-a mai văzut din vremea celui de-al Doilea Război Mondial.

Ce spune fostul ministrul de externe despre Vladimir Putin

Vladimir Putin „mă face să mă simt rău, nu știu ce s-a petrecut în capul lui”, spune fostul ministru rus de externe, Andrei Kozîrev, care susține că liderul de la Kremlin i-a fost prieten.

„Nu știu ce s-a întâmplat în capul lui, dar este o persoană diferită, mai ales din punct de vedere politic, este total diferită”, a declarat Andrei Kozîrev într-un interviu pentru ABC News.

„Știu că există situații pozitive, atunci când ți se umple sufletul. Poate că există și situații inverse, știți, când o persoană bună devine o persoană rea, iar faptul că am servit acest regim îmi face rău, să văd că face asta”, a mărturisit Kozîrev.

Fostul șef al diplomației spune că Vladimir Putin a făcut multe calcule greșite, în special în ceea ce privește modul în care vor reacționa ucrainenii și Occidentul.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *