soldati

„Mamă, tată, nu am vrut să vin aici, am fost obligat”, spune un soldat rus când este îndemnat să transmită un mesaj părinților.

Publicația Slidsto Info a difuzat un video cu mărturiile soldaților ruși care au fost capturați în timpul invaziei din Ucraina.

Doar mi-au spus să merg în Ucraina” sau „Nici nu știam că mergem la război”, sunt câteva din răspunsurile oferite de tinerii soldați, când sunt întrebați de ce au venit în Ucraina.

Soldat rus: „Am nevoie de ajutor”

Anchetatorii ucraineni le-au oferit soldaților captivi și posibilitatea de a-și anunța rudele cu privire la situația lor.

Sunt în captivitate, tată. Trebuie să decidem ce să facem. Da, mama, sunt prizonier în Ucraina. Au spus să merg în Ucraina, am plecat, mamă. Nimeni nu știa nimic. Nu știu ce să fac. Trebuie decis ceva. Am nevoie de ajutor. Toată lumea s-a dus. Nu cunosc zona din Ucraina. Mamă, contactează comandanții, sună pe cineva”, este mesajul unuia dintre militarii ruși capturați de ucraineni.

Reprezentanții Ministerului de Interne din Ucraina au anunțat că au realizat un site pe care publică informații despre soldații ruși capturați sau cei care au fost uciși în Ucraina de la începutul ocupației.

A patra zi de război

Bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș – Harkov precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă.

Potrivit oficialilor locali, rușii au intrat în oraș duminică dimineața, însă după prânz orașul era din nou sub control ucrainean.

În capitala Kiev, forțele armate ale Ucrainei spun că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraș a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *