Exerciții militare se vor desfășura pe teritoriul României cu forțe NATO
Exerciții militare se vor desfășura pe teritoriul României cu forțe NATO

Exerciții militare se vor desfășura pe teritoriul României, a anunțat duminică premierul Nicolae Ciucă. Premierul susține însă că acestea nu au ca scop intimidarea Rusiei.

NATO va desfășura mai multe exerciții militare pe teritoriul României în perioada următoare. Scopul lor nu este escaladarea conflictului militar de la graniță sau intimidarea Guvernul de la Kremlin. Este o încercarea de a aduce într-o stare cât mai operațională forțele de pe teritoriul nostru, a spus ministrul apărării, Vasile Dîncu, potrivit B1TV.

Ruşii vor concentra noi forțe și cred că nu va fi foarte simplu să se ajungă la negocieri, deşi ar fi preferabil. Federația Rusă va trebui să accepte o mediere internațională. Așa cum se vede, este un eșec clar al lui Putin, însă deocamdată, ucrainenii, un popor, au reușit în mod eroic să se opună unei armate, ceea ce a complicat lucrurile. Mobilizare de acum din Ucraina mă face să cred că lupta va dura multă vreme de acum încolo.

Surplusul de forțe NATO care a a venit în România, nu au scopul de a escalada conflictul său impresiona pe nimeni. Este vorba despre interoperabilitate și încercarea de a aduce într-o stare cât mai operațională forțele de pe teritoriul nostru. O să vedem si alte exerciții militare pe teritoriul României” a declarat Ministrul Apărării.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *