Image default
Actualitate

Liviu Dragnea, dus cu duba la DNA. A fost inculpat în dosarul Teldrum

Liviu Dragnea a fost dus la DNA cu duba, vineri, pentru a fi audiat în dosarul Teldrum. Fostul lider al PSD a fost transportat de la Penitenciarul Rahova la parchetul anticorupție, la doar cîteva ore după ce a dat un interviu online, pe Skype, în care spunea că ”dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală”.

Procurorii i-au adus la cunoștință deținutului Liviu Dragnea- pentru că execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive din Teleorman – acuzațiile din dosarul Teldrum.

Dragnea este acuzat de cinci infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat, cu un prejudiciu de 27 de milioane de euro.

Dragnea, însoțit de avocata Flavia Teodosiu, a stat o oră și 20 de minute la DNA, după care s-a întors la Penitenciarul Rahova. La ieșire, avocata a răspuns la câteva întrebări ale jurnaliștilor, relatează G4Media.

Jurnaliști: De ce a durat atat?

Teodosiu: Nu știu de ce a durat atât, pentru că sunt foarte multe hârtii de citit. Ordonanța este foarte mare și trebuie citită. Și am citit parțial cât s-a putut.

Jurnaliști: Cum a reacționat Liviu Dragnea?

Teodosiu: Cum credeți că a reacționat? Ca un om care primește o hârtie pe care trebuie să o citească!

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia.

Punerea în mișcare a acțiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect în inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final, potrivit procedurii penale.

Fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic.

Related posts

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de corupție! Procurorii DNA cer un nou aviz de urmărire penală pe numele fostului premier

Andrada Ionescu

Liviu Dragnea, sancționat pentru interviul de pe Skype. Cum a încălcat regulamentul penitenciarelor

Constantinescu Gabriel

Liviu Dragnea s-a ales cu un nou dosar penal! Fostul lider al PSD, acuzat de trafic de influență

Andrada Ionescu

1 comment

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat în curând, spune Codrin Ștefănescu 19 august 2020 at 9:37

[…] „Liviu Dragnea nu renunță la luptă! Avocații săi au depus azi o acțiune extrem de importantă pentru întregul sistem juridic românesc! Se deschide un drum pentru abuzurile înfiorătoare din vremurile trecute! Pe scurt: avocații au argumentat în mod clar că Liviu Dragnea se află ilegal în închisoare, având în vedere că la fond fusese condamnat de către un complet nespecializat în judecarea faptelor de care fusese acuzat. Conform deciziei Curții Constituționale! Și speră ca legea să fie egală pentru toți! Sper din tot sufletul să i se facă dreptate unui om care a fost condamnat politic! Și total injust!” , a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook. […]

Reply

Leave a Comment