Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, primește două vești bune. Scapă de dosarul „Brazilia” și se poate întoarce la muncă, în penitenciar. Este o decizie cu miză pentru Liviu Dragnea, care așteaptă anul acesta o eliberare condiționată, pentru care se va ține cont și de orele de muncă prestate, potrivit Digi 24.
La fiecare patru zile muncite, el poate să își scadă o zi din pedeapsă și astfel va putea să ceară mai repede eliberarea condiționată, după ce va executa doi ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.
Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului. El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.
Liviu Dragnea s-a ales cu un nou dosar penal!
Dragnea, fostul președinte al PSD, care în prezent ispășește o pedeapsă cu închisoarea pentru instigare la abuz în serviciu, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar de corupție, în care este acuzat de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii pentru obținere de foloase necuvenite, a informat, joi, DNA.
Faptele sunt legate de prezenţa sa la Washington la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD. Liviu Dragnea s-a pozat dând mâna cu Donald Trump, la cina dinaintea ceremoniei de preluarea a mandatului liderului american. Vizita a fost, de fapt, o mită, spun procurorii, pentru care Dragnea ar fi tras sforile ca să-și numească un apropiat consul la Bonn.
Liviu Dragnea a fost adus, joi, din penitenciar la sediul DNA, pentru a fi audiat în această cauză. La patru ani de când publica fotografiile în care era surprins discutând cu, pe atunci, proaspătul președinte al Statelor Unite ale Americii, Liviu Dragnea a fost adus din penitenciar la Parchet pentru a fi audiat în acest dosar nou, legat de banii plătiți pentru aranjarea momentului. O acțiune de lobby obișnuită în SUA, dar pentru care s-au plătit bani grei din România – 250 de mii de dolari, dați de un om de afaceri care, în schimb, ar fi primit promisiunea că afacerile îi vor fi ajutate de Guvern.