Image default
Actualitate

Liviu Dragnea și-a recăpătat dreptul de a munci în penitenciar

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, primește două vești bune. Scapă de dosarul „Brazilia” și se poate întoarce la muncă, în penitenciar. Este o decizie cu miză pentru Liviu Dragnea, care așteaptă anul acesta o eliberare condiționată, pentru care se va ține cont și de orele de muncă prestate, potrivit Digi 24.

La fiecare patru zile muncite, el poate să își scadă o zi din pedeapsă și astfel va putea să ceară mai repede eliberarea condiționată, după ce va executa doi ani și 4 luni din pedeapsa de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Lui Liviu Dragnea îi fusese suspendat dreptul la muncă, după ce a apărut într-un interviu televizat fără să fi avut acordul conducerii penitenciarului. El muncea ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea s-a ales cu un nou dosar penal!

Dragnea, fostul președinte al PSD, care în prezent ispășește o pedeapsă cu închisoarea pentru instigare la abuz în serviciu, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar de corupție, în care este acuzat de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii pentru obținere de foloase necuvenite, a informat, joi, DNA.

Faptele sunt legate de prezenţa sa la Washington la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD. Liviu Dragnea s-a pozat dând mâna cu Donald Trump, la cina dinaintea ceremoniei de preluarea a mandatului liderului american. Vizita a fost, de fapt, o mită, spun procurorii, pentru care Dragnea ar fi tras sforile ca să-și numească un apropiat consul la Bonn.

Liviu Dragnea a fost adus, joi, din penitenciar la sediul DNA, pentru a fi audiat în această cauză. La patru ani de când publica fotografiile în care era surprins discutând cu, pe atunci, proaspătul președinte al Statelor Unite ale Americii, Liviu Dragnea a fost adus din penitenciar la Parchet pentru a fi audiat în acest dosar nou, legat de banii plătiți pentru aranjarea momentului. O acțiune de lobby obișnuită în SUA, dar pentru care s-au plătit bani grei din România – 250 de mii de dolari, dați de un om de afaceri care, în schimb, ar fi primit promisiunea că afacerile îi vor fi ajutate de Guvern.

 

Related posts

Marcel Ciolacu va sesiza Curtea Constituțională ca să blocheze alegerile anticipate

Constantinescu Gabriel

Cozmin Gușă, membru fondator al PSD. Analistul politic a rememorat vremurile de aur ale partidului

Constantinescu Gabriel

Ministrul Finanţelor explică de ce nu prezintă bugetul pe 2021: Este ilegal

Andrada Ionescu

Leave a Comment