volodimir zelenski
volodimir zelenski

Localitățile eliberate de sub ocupația rușilor din Ucraina au început să revină la normalitate, atât cât este posibil, având în vedere distrugerile majore lăsate în urmă de invadatorii ruși, care s-au retras în regiunile separatiste Lugansk și Donețk. 934 de localități au fost eliberate de către armata ucraineană a transmis miercuri seară președintele Volodimir Zelenski.

„Poliția și-a reluat activitatea în 435 de așezări eliberate. Autoguvernarea locală a început să funcționeze în 431 de așezări. Munca sediului umanitar a început în 361 de localități.

Oamenii au acces la serviciile medicale și educaționale, la organele de protecție socială. De asemenea, este reluat traficul rutier, alimentarea cu energie electrică, gaz și apă”, a precizat președintele Ucrainei, în comunicatul său transmis către popor.

Localitățile eliberate. Minele, riscul principal pentru civili după plecarea ocupanților ruși

Potrivit șefului statului, minele continuă să reprezinte un factor de risc pentru locuitorii regiunilor eliberate. Zelenski le-a cerut încă o dată ucrainenilor care se întorc în zonele eliberate să fie foarte atenți.

„Nu vă deplasați pe teritoriul care nu a fost încă verificat. Nu vă deplasați încă în zone forestiere. Dacă vedeți ceva care arată ca o mină, informați imediat poliția și echipele de urgență. Nu încercați să atingeți și să scoateți obiecte periculoase”, a subliniat președintele Ucrainei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *