Steagul roșu din cel de-Al doilea Război Mondial a fost arborat
Steagul roșu din cel de-Al doilea Război Mondial a fost arborat

Steagul roșu din cel de-Al doilea Război Mondial a fost arborat de invadatori în regiunile ocupate din Ucraina. Este celebrul steag roșu cu secera și ciocanul, simbolul comunismului care s-a întins, într-o perioadă tristă, peste tot în Europa.

Steagul roșu a fost arborat prima oară în 1945, la data de 9 mai pe clădirea Reichstag-ului, atunci când Germania nazistă a capitulat. Acesta include secera și ciocanul sovietice.

Invadatorii ruși au început să folosească steagul sovietic al victoriei din Al Doilea Război Mondial

Steagul roșu ar fi folosit într-un exercițiu de propagandă în Herson, oraș ocupat de forțele ruse. Separatiștii l-au folosit și în Kremina, acolo unde rușii l-au arborat pe o clădire guvernamentală ucraineană, transmite CNN, preluat de B1TV.

În Henicesk, steagul a fost pus pe clădirea Consiliului Regional, acolo unde, la începutul acestei săptămâni, a fost instalată și o statuie a lui Lenin.

Oficialii europeni au precizat că forțele ruse se simt sub presiune, o presiune auto – impusă, de a obține o formă cât de mică de victorie până la data de 9 mai, atunci când ar trebui să aibă loc parada pentru Ziua Victoriei, sărbătoare din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *