Ministerul Apărării Naționale vrea să extindă cimitirul pentru soldați și ofițeri cu 5,2 hectare. Locurile de veci sunt situate în București. Amenajarea lor va costa Armata peste 5 milioane de euro.

Mormintele amenajate de o firmă cu profit mic

Firma deținută de omul de afaceri Ionuț Olteanu, Garden Center Grup se ocupă pentru o perioadă de 12 luni de obiectivul investiției.  Afaceristul selectat de MApN să sape mormintele  este și patronul  firmei Eco Horticultura.

Garden Center Grup a avut o cifră de afaceri de 55,5 milioane de lei (10 milioane euro) în 2020. În ciuda rulajului mare, marja de profit a companiei a fost de nici 3%. Firma are 218 angajați și a înregistrat în ulitmul an datorii de 41 de milioane de lei.

„Abonat” la Sectorul 2 și 6 din București

Firma a îcheiat de-a lungul timpului mai multe contracte cu A.D.P.D.U sector 6, A.D.P sector 2.

Cu A.D.P Sector 2 au fost încheiate contracte cu privire la modernizarea și întreținerea țarcurilor pentru câini din parcuri și grădini, ansambluri și locuințe în valoare de 29 de milioane de lei, fără TVA. Tot cu aceștia a mai încheiat un contract privind lucrările de turnare covor tartan în valoare de 24 de milioane de lei, fără TVA. Un contract pentru reamenajarea parcului Grădina Icoanei în valoare de 2,7 milioane de lei, fără TVA.

Cu A.D.P.U Sector 6 a încheiat contracte cu privire la serviciile de silvicultură din mediul urban în valoare de 9 milioane de lei, fără TVA. Un contract cu privire la serviciile de amenajare și întreținere a zonelor verzi de pe raza sectorului 6 în valoare de 2,7 milioane de lei, fără TVA. Un contract privind furnizarea de material săditor în valore de 900 de mii de lei, fără TVA. Și un contract pentru serviciile de silvicultură în valoare de 4,3 milioane de lei, fără TVA.

30% din evaluare făcută din pix

Garden Center Grup asigură pentru funcționalitatea optimă a cimitirului militar următoarele obiecte de investiție: parcele funerare, împrejmuiri, drumuri și alei asfaltate, stație de pompare a apelor pluviale, rețea de apă-canal, platforme pentru încărcarea gunoiului precum și iluminat exterior pe drumuri și alei principale.

Criteriul de atribuire al contractului este „cel mai bun raport calitate – preț”. Unde, prețul ofertei are o pondere de numai 70%, 10% din nota finală s-a dat pentru metodologia corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitati o pondere. Alte 10 procente reprezintă gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției. Iar 10% reprezintă perioade de execuție a lucrărilor.

Au fost depuse 12 ofere de participare. Printre participanți se numără: Ness Proiect Europe, Porr Construct, Austal, T Dancor Construct, Iridex Group Plastic, Edil Val  Construct, Ansthall Accent, Clay Work Bucharest, Terra Gaz Construct, Petrocon și Bailescu Construct.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *