Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii
Ministrul Muncii, anunţ despre majorarea salariilor | Câţi bani vor primi în plus bugetarii

Marius Budăi a făcut noi precizări privind recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii a anunţat că 2,3 milioane de dosare au fost deja introduse în aplicaţia electronică, pe categorii.

Marius Budăi a declarat că 2,3 milioane de dosare au fost deja introduse în aplicaţia elecronică, pe categorii de stagii, fie că vorbim de stagiu contributiv, de stagiu asimilat sau de sporuri.

„Sunt diferenţe la aplicare şi din cauza indicelui de corecţie, dar şi dacă a ieşit pe Legea 19, dacă a ieşit pe Legea 263, la ce stagiu i s-a împărţit, alţii au avut 25, alţii au avut diferite stagii de cotizare la care li s-a împărţit. De aceea avem nevoie şi de aceea am scris Legea 127. Că s-a întrerupt cursul ei, că s-a trecut în PNRR.Recalcularea, am spus foarte clar şi aşa şi facem: avem 2,3 milioane de dosare deja introduse în aplicaţia elecronică, pe categorii de stagii – că vorbim de stagiu contributiv, că vorbim de stagiu asimilat, că vorbim de sporuri care au fost luate în calcul sau sporuri care nu au fost luate în calcul”, a spus Marius Budăi.

„Am scris şi în programul de guvernare că mergem pe principiul Legii 127 – lege care prevede o majorare anuală cu inflaţia şi 50%… am dat 10% în acest an şi vom aplica”, a declarat Marius Budăi, citat de RTV.

La începutul lunii aprilie, Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă şi Drepturi Sociale, a anunţat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor din România. Acesta a declarat că salariile mici generează pensii mici.

„În mod normal, sistemul de pensii reflectă şi situaţia economică, nivelul salariilor. Atunci când ai salarii mici, ai şi pensii mici. Cred că acest lucru trebuie analizat în contextul mai larg al economiei şi în contextul mai larg al salariilor. Din ce ştiu eu, sunt pensii în România care sunt foarte mici şi care nu împiedică oamenii să fie în risc de sărăcie”, a spus comisarul UE Nicolas Smith.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *