Lockdown pentru nevaccinați, este măsura luată în calcul
Lockdown pentru nevaccinați, este măsura luată în calcul

Lockdown pentru nevaccinați, este măsura care este luată acum în calcul de autoritățile din Cehia după ce o măsură similară a fost luată și în Austria.

Înăsprirea restricțiilor este luată în calcul în Cehia, și asta înseamnă limitarea drastică a libertății de mișcare a persoanelor nevaccinate, a afirmat premierul ceh Andrej Babis.

Una dintre variante se referă la introducerea unei măsuri similare cu cea pe care a adoptat-o Austria, care a restricționat circulația și activitățile celor care au refuzat vaccinarea într-un așa-numit lockdown al persoanelor nevaccinate, a spus Andrej Babis într-o conferință de presă, potrivit Bloomberg, preluat de B1TV.

Alți membri ai cabinetului ceh pledează pentru restricții mai puțin radicale, o variantă fiind să nu mai fie acceptate testele antigen pentru accesul la evenimente sportive și culturale sau chiar în restaurante.

Guvernul de la Praga va avea o nouă reuniune, joi, pentru a analiza măsurile de combatere a pandemiei. Cum se întâmplă în mai multe țări europene, bilanțul infectărilor și internărilor este din nou în creștere în Cehia, care în primăvară se confrunta cu una dintre cele mai agresive epidemii de pe glob.

Lockdown pentru nevaccinați. România ar putea extinde obligativitatea certificatului verde

În România, Camera Deputaților dezbate în continuare proiectul care ar face certificatul verde obligatoriu la locul de muncă, inițiativă care a fost respinsă de Senat în finalul lunii octombrie.

După ce a picat legea, campania de vaccinare s-a înjumătățit. Cu cât întârziem aprobarea unui certificat verde, cu atât va scădea campania de vaccinare. Vaccinarea este gratuită. Cine nu se vaccinează, să plătească! Cei care nu se pot vaccina, care au contraindicație la vaccinare, se vor testa gratuit”, spunea Nelu Tătaru, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *