Locurile de parcare s-au scumpit chiar și de șapte ori în București, de la începutul anului 2022. De vină este o decizie a municipalității din vara anului trecut, care a majorat substanțial taxele pentru parcările de reședință. Acum, în funcție de zonă, se plătește gradual, de la 300 la 600 de lei pe an, în condițiile în care în 2021 taxa era de doar câteva zeci de lei.

Capitala este împărțită în patru zone: A, B, C, D, cea mai scumpă fiind A, care reprezintă centrul. În această parte, creșterea a fost de la 84 de lei, la 600 de lei pe an. În zona B tariful este de 500 lei anual față de 66 de lei, în C este de 400 față de 55 de lei și în zona de D va fi de 300 de lei, față de 37 de lei.

Locurile de parcare s-au scumpit iar taxele au crescut față de nivelul actual, solicitarea de majorare venind de la primarii de sector. Principala modificare este că taxa e calculată anual, nu pe zi ca până acum.

În sectorul 4, de exemplu, cei care vor să aibă un loc de parcare închiriat de la primăria de sector trebuie să plătească 600 de lei. La nivelul Capitalei au fost amenajate în jur de 220.000 de locuri de parcare, de cinci ori mai puține decât este nevoie.

Taxele actualizate se aplică începând din noul an 2022.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *