vladimir putin
vladimir putin

Riscul unei lovituri de stat organizată de FSB, serviciul secret al Rusiei, împotriva lui Vladimir Putin crește cu fiecare săptămână de război în Ucraina, potrivit unei surse de rang înalt din serviciile de informații ruse.

Scrisorile unui analist anonim din serviciile ruse și trimise lui Vladimir Osecikin, activist rus aflat în exil și fondator al organizației pentru drepturile omului Gulagu.net, au fost publicate online, scriu jurnaliștii britanici de la The Guardian.

Președintele Vladimir Putin se confruntă cu riscul unei lovituri de stat chiar din interiorul cercului său de putere, potrivit sursei din serviciile secrete ruse.

Osecikin: „Ei nu vor să se întoarcă la Uniunea Sovietică”

Potrivit The Guardian, Vladimir Osecikin a declarat pentru The Times că riscurile pe care și le asumă agenții secreți când dau astfel de informații este un semn al furiei lor crescânde față de Putin și al nemulțumirii față de efectele pe care sancțiunile le vor avea asupra agenților FSB, care nu vor mai putea „merge în vacanțe la vilele lor din Italia și nu-și vor mai putea duce copiii la Disneyland Paris”.

Timp de 20 de ani, Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofițeri FSB, polițiști, procurori – oameni din interiorul sistemului – au dus dus o viață bună. Dar acum tot s-a dus. Acești oameni și-au dat seama că războiul este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate. Ei nu vor să se întoarcă la Uniunea Sovietică. Posibilitatea unei revolte a oamenilor din serviciile secrete crește cu fiecare săptămână, cu fiecare lună în care acest război continuă”, a declarat Vladimir Osecikin, care din 2015 trăiește în exil, în Franța.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *