Ludovic Orban a mărturisit, luni seara, că nu a fost informat de Florin Cîțu despre problemele cu dosarele din SUA, nici în discuții personale, nici în cadrul procedurilor legale.

Ludovic Orban a declarat, la Realitatea Plus, că nu a avut niciodată informații despre problemele cu dosarele din SUA ale premierului Florin Cîțu, care au apărut în spațiul public în ultimele zile.

„Nu am avut niciun fel de informații legate de problemele care au apărut în spațiul public săptămâna trecută, nici în discuțiile personale pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, nici în procedurile legale de verificare pe care le-am derulat în pozițiile pe care le-am avut. Nu am primit aceste informații”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Cîțu nu mi-a spus nici în discuții personale despre dosarul său”

Ludovic Orban a mai spus că Florin Cîțu s-a înscris în PNL în octombrie sau în noiembrie 2016 și a fost susținut pe listele de candidați la Senat în București la alegerile din decembrie 2016, propus de Alina Gorghiu, „probabil de domnul Isar (soțul Alinei Gorghiu, Lucian Isar ), prietenul domnului Cîțu”.

„În 2016 nu eram președinte, era altcineva președinte. (…) Nu mai țin minte în 2016 ce a zis Organizația de București. Eu în 2016 m-am retras din viața politică, nu am candidat în 2016, ca urmare a unui dosar care mi-a fost instrumentat înainte de începerea efectivă a campaniei de locale, candidat fiind din partea PNL la funcția de primar general”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a spus că el l-a susținut pe Florin Cîțu să fie vicepreședinte PNL pe probleme economice. În ceea ce privește funcția de ministru de Finanțe, Orban a precizat că a avut inițial o altă preferință, dar a fost refuzat și, în formarea Guvernului, s-a consultat cu Klaus Iohannis, a făcut o evaluare cu oamenii din fiecare domeniu de activitate, a avut o listă scurtă de 2 – 3 candidați, pe care i-a discutat cu președintele.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *