O bacterie foarte periculoasă a fost descoperită într-o piscină din Murghiol
O bacterie foarte periculoasă a fost descoperită într-o piscină din Murghiol

O bacterie foarte periculoasă a fost descoperită într-o piscină din Murghiol, Tulcea. Aceasta este extrem de nocivă pentru că este rezistență la antibiotice. Activitatea agentului economic a fost oprită de comisarii ANPC iar acesta a primit amenzi.

Este cea mai gravă situație de acest fel din județ, au constata comisarii ANPC, care au mai depistat probleme și în alte piscine, dar legate de cantitățile de clor.

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marți, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni și animale deoarece este rezistentă la antibiotice, relatează Digi24.

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:

– nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2;

– ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții ANPC.

Această bacterie poate provoca pneumonie și infecții ale sângelui.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonie și infecții ale sângelui, spun specialiștii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendați.

„Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat reprezentanții Protecției Consumatorilor.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *