Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la Arad, joi seară, că premierul Florin Cîţu a declanşat criza politică, iar alegerea noului preşedinte al liberalilor nu se face prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a precizat că o soluţie la criza politică poate fi demisia premierului. „Este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”, a spus Orban.

Ludovic Orban susţine că premierul „a pierdut masiv” din încredere în ultima perioadă, pe fondul crizei politice pe care ar fi declanşat-o.

„Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, liderul liberalilor subliniat că noul preşedinte al PNL nu se alege prin decret prezidenţial.

„Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial”, a spus Ludovic Orban.

Mai mult, Orban dezvăluie că o bună parte dintre liberali, ca să-l țină în viață pe Cîțu, au făcut înțelegere cu PSD să blocheaze moțiunea de cenzură.

„În primele șase luni ale anului PNL a fost constant în jur de 27%. După data de 1 iunie, când premierul s-a hotărât să candideze la președinția partidului, pur și simplu a început o nebunie. La ora actuală suntem într-o situație dificilă, există o nemulțumire profundă, în special față de persoana premierului – un grad de respingere uriaș de aproape 64%”, a mai spus șeful PNL, Ludovic Orban.

Leave a comment

Lasă un răspuns