Ludovic Orban a declarat duminică seara, la Realitatea Plus, că este gata să creeze „o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal”. „Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL”, a spus Orban.

„Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a declarat Ludovic Orban.

„Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai spus fostul președinte al liberalilor”, a spus Ludovic Orban.

Totodată, fostul lider PNL, Ludovic Orban, l-a criticat, duminică, pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că l-a susținut pe premierul Florin Cîțu la șefia partidului și spune despre șeful statului că „a rămas repetent în ultimele luni, în raport cu democrația și cu PNL”. Orban a spus, la Realitatea Plus, că Klaus Iohannis „și-a dorit ca partidul să fie progresist”.

„Domnul Cîțu, ne uităm în moțiunea care a câștigat congresul și vedem că nu are nimic din filonul național, din ceea ce înseamnă relația firească cu morala creștină, apărarea satului român. Știe tot partidul că Iohannis și-a dorit ca partidul să fie mai degrabă progresist”, a spus Ludovic Orban.

„Nu știu de ce. Cam bate un vânt nu foarte pe gustul românilor și în general al Europei Centrale, care e împotriva identităților naționale, care încearca să nege niște lucruri care sunt așezate în mod firesc în societatea noastră de mult timp. Asta nu înseamna că noi trebuie să fim altceva decât suntem noi, avem specificul nostru, personalitatea noastra, trebuie să ne apărăm valorile noastre indiferent de ce vânt bate”, a mai spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *