Posted inActualitate

Ludovic Orban, anunț despre impunerea certificatului verde. Va vota proiectul fostul șef al PNL?

Ludovic Orban anunță: Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate de a fi candidat la președinția României
Ludovic Orban anunță:Iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate de a fi candidat la președinția României

Deputatul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu susţine ideea certificatului verde COVID, deoarece obligativitatea prezentării acestuia „încalcă grav câteva principii”, inclusiv dreptul la muncă, „o chestiune fără precedent”.

„Eu nu susţin impunerea certificatului verde şi mi se pare o măsură care încalcă grav câteva principii. Noi măsurile de restricţie (…) le-am luat în numele protejării dreptului la viaţă, care este un drept fundamental, le-am luat temporar, numai în perioade care erau necesare şi ele au fost valabile pentru toţi, pentru că, de fapt, nu aveau obiectivul decât să protejeze sănătatea şi să împiedice răspândirea virusului”, a afirmat Ludovic Orban, la Realitatea Plus.

El a menţionat că, în acest context, sunt restrânse drepturi ale cetăţenilor.

„Asta cu certificatul verde, nici nu ştiu, a apărut de la nivel european în primă fază, deşi nu este adevărat, aşa cum susţin mulţi, că ne impune Comisia Europeană. Ăla este un certificat de circulaţie internaţională, dar nu este un certificat prin care să restrângi dreptul la muncă, dreptul la cultură, dreptul la educaţie, dreptul la protecţie socială. După aia, n-ai o justificare”, a explicat Ludovic Orban.

Potrivit lui Ludovic Orban, ar fi vorba despre o „discriminare” între vaccinaţi anti-COVID şi nevaccinaţi.

„Se ştie clar că persoanele care sunt vaccinate sunt persoane care pot să transmită virusul. Eu nu pot, din punct de vedere epidemiologic, să justific o diferenţiere, o discriminare între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate, atât timp cât şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate pot să transmită virusul. Să afectezi dreptul la muncă, asta e o chestiune fără precedent, pentru că este o gravă afectare”, a punctat parlamentarul Ludovic Orban.

Totodată, fostul premier Ludovic Orban a declarat miercuri că unul dintre obiectivele sale îl constituie încheierea mandatului preşedintelui Klaus Iohannis înainte de termen, el arătând că acesta „a acţionat total împotriva tuturor declaraţiilor pe care le-a dat şi în campania prezidenţială şi în campania parlamentară în care ataca PSD de dimineaţă până seara, şi până la urmă a impus formarea unui guvern PNL-PSD”.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *