sanitas 640x400 1

Sindicaliștii din mai multe domenii precum cel sanitar, militar, penitenciar și polițiștii protestează joi în fața Parlamentului. Angajații cer creșterea veniturilor și acordarea sporurilor, iar personalul TESA (n.r. – tehnic, economic și socio-administrativ) solicită ca suplimentele financiare să le fie acordare și lor în aceeași măsură.

Mii de angajați sunt în stradă și își strigă nemulțumirile legale de salarii. În fața Palatului Victoria se află angajații Ministerului Muncii, în timp ce salariații din Poliția și Sănătate pichetează sediul Parlamentului, scrie Gândul.

În prezent, Bulevardul Libertății din București este blocat de manifestanți.

ăzvan Gae, vicepreședinte Sanitas, a explicat la B1 TV că cel mai important pentru angajații din domeniu este creșterea alocării din PIB pentru domeniu.

„Este nevoie de infrastructură în spitale, salariile sunt foarte mici pentru TESA, personalul auxiliar, personalul non-sanitar. Colegii noștri, din nefericire au fost privați anul acesta de majorările salariale, exact acele categorii cele mai văduvite din punct de vedere economic – infirmiere, brancardieri, personal tehnic, economic, administrativ (…)”, a spus Gae.

În cazul în care Guvernul nu alocă mai mulți bani, atunci sindicaliștii din Sănătate amenință cu întreruperea activității din spitale și păstrarea a 33% din capacitatea de funcționare a instituțiilor sanitare.

„Foarte multe persoane încă nu și-au luat concediile, nivelul de stres este foarte mare. Trebuie să avem niște salarii decente, măcar pentru colegii noștri, în două rate. Adică s primească cei 25% promiși în 2021 la începutul anului viitor și restul, la finalul anului”, a mai spus vicepreședintele Sanitas.

Marius Sepi, președinte executiv al Federației Sănătatea, a adăugat că trei ani de zile sunt amânate creșterile salariale.

„Suntem într-o situație în care nu se respectă legea. (…) Pe lângă petiții, avertisment de grevă, grevă japoneză, am luat legătura și am transmis la peste 350 de parlamentari solicitările reale ale colegilor din Sănătate și Asistență Socială”, a declarat Sepi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *