Ludovic Orban a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că există vaccin anti-COVID, menţionând că este „o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus”.

Ludovic Orban: „Există vaccin anti COVID. Noi trebuie să fim pregătiți”

„După cum aţi urmărit în informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare, oricum au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus, care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiţi, să ne organizăm, pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa, practic, primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a spus că există o înţelegere la nivel european privind contractarea cantităţii de doze de vaccin, precizând că toate cantităţile sunt repartizate proporţional cu populaţia fiecărei ţări membre a Uniunii Europene.

„Nu vom avea cantităţile deodată, le vom primi în mai multe etape şi această muncă, practic, acest efort comun al tuturor instituţiilor care vor fi implicate în campania de vaccinare va fi un efort pe o perioadă mai lungă de timp, până când vom putea reuşi vaccinarea”, a adăugat Orban.

Premierul a mai spus că, la reuniunea grupului de lucru, convocată de preşedintele Klaus Iohannis, s-a luat decizia de a structura dispozitivul de vaccinare, iar conducerea întregii campanii va fi asigurată de colonelul Valeriu Gheorghiţă, medic primar infecţionist la Spitalul Militar.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o ședință la care au participat reprezentanți ai sistemului medical, că au fost identificate problemele legate de aparatura din spitale și că au fost propuse o serie de soluții. Klaus Iohannis a spus că în perioada următoare va fi făcută o modernizare a sistemelor de gaze, în special oxigen, din spitale, dar și a infrastructurii electrice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *