Ludovic Orban atrage atenția că alianța recent votată cu PSD pentru formarea guvernului este dorită de către președintele Iohannis, cel care s-a poziționat permanent împotriva social-demcraților. „Nem tudom PSD”, ori „ciuma roșie” erau expresiile favorite ale președintelui României, atunci când învinuia acest partid de relele din România, în discursurile sale televizate. Acum PSD este bun pentru Iohannis, și Orban explică și de ce: îi va da o majoritate confortabilă care să-l mențină la Cotroceni ca să nu se ajungă la votarea suspendării cerută de AUR.

Klaus Iohannis își dorește formarea unei coaliții PSD-PNL care să îi confere o majoritate confortabilă în Parlamentul României „astfel încât să nu mai existe niciun risc pentru vreun demers”, în ceea ce a fost cel mai probabil o aluzie la o eventuală suspendare. „Destinul PNL nu trebuie să fie legat de Klaus Iohannis”, a declarat luni seară Ludovic Orban, potrivit B1TV.

EL a criticat în termeni duri decizia luată de liberali în BPN, decizie care dă undă verde pentru începerea negocierilor cu PSD în vederea formării viitorului Guvern. Fostul președinte al PNL spune că doar el și alte 21 de persoane, printre care și susținători ai lui Florin Cîțu din perioada campaniei interne, au votat împotrivă.

Întrebat care a fost argumentul pentru care au fost încuviințate negocierile cu PSD, Ludovic Orban a afirmat: „Ce explicații să se dea? Nu există nicio explicație rațională. Eu știu din ce motive președintele Iohannis își dorește această coaliție care să îi dea o majoritate parlamentară absolut confortabilă, astfel încât să nu mai existe niciun risc pentru vreun demers”.

Le-am spus ceea ce le-am spus de la tribuna Parlamentului, că ei trebuie să se întoarcă cu fața la cetățenii români, ceea ce de multe ori presupune să se întoarcă cu spatele la chiriașul de la Cotroceni. Le-am spus încă o dată că Partidul Național Liberal e Partidul Național Liberal și destinul Partidului Național Liberal nu trebuie să fie legat de Klaus Iohannis, pentru că la ora actuală Klaus Iohannis a primit de la români și de la Partidul Național Liberal ceea ce și-a dorit, două mandate de Președinte, e timpul să dea el către români încrederea de care s-a bucurat atunci când a fost ales Președinte”, a adăugat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *