Ludovic Orban, liderul Forţei Dreptei, care l-a acuzat pe Florin Cîţu, după şedinţa solemnă a Parlamentului de miercuri, că nu i-a dat cuvântul din partea grupului independenţilor, preferând-o pe senatoarea Diana Şoşoacă, a declarat într-o intervenţie la Digi24 că l-a făcut ”nesimţit” pe preşedintele PNL şi că s-a enervat şi mai tare în momentul în care Florin Cîţu nu a recunoscut că nu i-a dat cuvântuk.

”L-am apelat cu un apelativ, care nu a fost în niciun caz o jignire. I-am spus că e nesimţit!”, a afirmat fostul preşedinte liberal, Ludovic Orban

Ludovic Orban a mai arătat că s-a enervat şi mai tare în momentul în care Florin Cîţu nu a recunoscut că nu i-a dat cuvântul.

”Asta m-a enervat şi mai rău. În stilul lui caracteristic a zis că n-a văzut că am cerut cuvântul. E o minciună, vă daţi seama. Bunul simţ trebuia să-l determine să-mi acorde cuvântul. Am reproşat că i-a dat cuvântul senatorului Şoşoacă. Să dai cuvântul unei persoane care este ostilă apartenenţei noastre la Uniunea Europeană, care până la urmă face rău inclusiv imaginii României la nivel european, în loc să-i dai cuvântul unui coleg pro-european convins şi care, culmea, care chiar avea ce să spună”, a spus Ludovic Orban.

Incidentul s-a petrecut în fața premierului Nicolae Ciucă, președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, altor parlamentari, miniștri, precum și a ministrului francez de Externe, Jean-Yves Le Drian și a ambasadoarei Franței, Laurence Auer.

​Ludovic Orban a anunțat luni că deputații care l-au urmat în Forța Dreptei vor forma un grup parlamentar, care va fi condus de Violeta Alexandru.
„Vreau să informez opinia publică despre formarea grupului parlamentar al deputaţilor independenţi, de dreapta. 13 deputaţi care şi-au dat demisia din PNL odată cu decizia conducerii PNL de a readuce PSD la guvernare. Am luat decizia de a constitui un grup parlamentar, în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor şi în conformitate cu hotărârile CCR care au fost date cu privire la această speţă. Suntem 13 deputaţi. Liderul grupului parlamentar va fi Violeta Alexandru, vicelider domnul deputat Nicolae Giugea, iar secretarul grupului va fi domnul deputat Claudiu Chira. Numele grupului este grupul deputaţilor de dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *