Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timișoara, întrebat dacă va fi premier și după alegerile din decembrie, că primul ministru îl dă partidul care câștigă alegerile.

Alinața USR-PLUS a anunțat că intră în alegerile parlamentare cu dorinţa de a da premierul în viitorul Guvern, adică pe Dacian Cioloș.

Ludovic Orban:Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile

„Am câștigat pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, la Timișoara.

Vineri, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat la Digi24 că alianța din care face parte îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri.

„Bineînţeles (a spus Moşteanu întrebat dacă e mai potrivit Cioloş decât Orban pentru funcţia de premier – n.r.). Am lucrat cu Dacian Cioloş în 2016. Am văzut cât de bine a condus acel Guvern, în condiţiile în care nu avea un suport politic. A fost sub tirurile PSD şi ALDE un an de zile, după ce l-a învestit, apoi a trebuit să lucreze cu secretarii de stat ai ALDE şi PSD. Este un om foarte abil, un om foarte diplomat. A fost comisar european. Are cea mai mare funcţie a unui politician român în Parlamentul European este lider de grup Renew Europe. Am fi mai mult decât mândrii şi ar fi omul mai mult decât potrivit pentru a fi premierul României”, a declarat Moşteanu.

În replică la ce a declarat sâmbătă Ludovic Orban, președintele PSD a spus, pe Facebook, faptul că această replică a lui Orban trebuie să rămână scrisă, el fiind convins că alegerile vor fi câștigate de PSD.

„Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: <Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile”>. Așa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *