ludovic orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să iniţieze de urgenţă procedura de demitere a ministrului Energiei Virgil Popescu.

„Îi solicit premierului Ciucă să iniţieze de urgenţă procedura de demitere a ministrului Virgil Popescu, în cazul în care nu o va face, va fi practic la fel de responsabil pentru dezastrul din viaţa de zi cu zi a românilor provocat de actualul Guvern, care nu a avut capacitatea să adopte măsurile eficiente pentru a proteja cetăţenii români, companiile româneşti, instituţiile româneşti de creşterea explozivă a preţurilor la facturi”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri la Parlament.Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a solicitat majorităţii parlamentare să dezbată urgent ori proiectul de lege iniţiat de aleşii neafiliaţi, ori pe cel al USR cu privire la măsurile pentru reducerea facturilor la energie.

„Pe lângă plafonare şi compensare, permit reducerea cu până la 40% a facturilor la energie electrică şi cu 30% la gazul natural dacă se adoptă măsurile prin care noi propunem ca statul să renunţe la taxele pe care trebuie să le plătească consumatorul român în factură pentru acciză, certificat verde, taxă de cogenerare şi, de asemenea, să se reducă cu 14 procente, de la 19% la 5%, TVA la energie”, spune Ludovic Orban.

„Aceste măsuri le propunem pe un an de zile, nu până la data de 1 aprilie aşa cum propune Guvernul. Creşterea explozivă a preţului la energie nu va fi temperată odată cu data de 1 aprilie şi va apăsa şi mai mult asupra românilor după data de 1 aprilie. Măsurile trebuie luate pe o perioadă mai lungă”, a conchis Ludovic Orban.
Moțiunea simplă inițiată de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaților.S-au înregistrat 98 de voturi „pentru”, 190 de voturi „contra”, 2 abțineri, iar 6 deputați nu au votat.

Potrivit USR, ministrul Popescu „periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *