Ludovic Orban îi cere lui Florin Cîțu să-și ceară scuze în fața românilor pentru că a ținut ascuns episodul “întunecat” de acum peste 20 de ani, când a fost prins beat la volan în Statele Unite. Președintele PNL solicită scuze și în nume propriu, pentru că el l-a susținut pe Florin Cîțu în cariera politică, însă acesta nu i-a mărturisit tot trecutul lui.

„Îi solicit colegului meu Florin Cîțu ca în următoarea declarație publică să le ceară scuze cetățenilor români că nu a avut curajul și onestitatea să îi informeze despre acest episod întunecat din viața lui”, spune Ludovic Orban.

„Și ar trebui să își ceară scuze și față de mine că nu mi-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influență alcoolului în toate discuțiile pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea mea pentru cele mai importante funcții în stat”, scris Ludovic Orban sâmbătă într-un mesaj pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii.

Totodată, el a admis că nu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă susține că Ludovic Orban știa despre incidentul „nefericit” pentru că avea „hârtia” cu toate detaliile. Cîțu a adăugat că nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia.

La rândul său, Ludovic Orban, liderul PNL, a precizat că nu ştia despre faptul că Florin Cîţu a condus sub influenţa alcoolului în SUA.

Surse apropiate preşedintelui PNL au precizat, miercuri, pentru News.ro, că Ludovic Orban nu a deţinut informaţii despre episodul referitor la condamnarea lui Florin Cîţu în SUA.

”Actualul premier nu i-a comunicat nimic despre acele evenimente, nici la momentul desemnării ca ministru al Finanţelor, nici la momentul desemnării şi susţinerii ca prim-ministru”, au transmis sursele citate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.