O creștere accelerată a numărului de cazuri se înregistrează în prezent
O creștere accelerată a numărului de cazuri se înregistrează în prezent

O creștere accelerată a numărului de cazuri se înregistrează în prezent, din cauza unei politici „de accelerare a transmiterii acestei infecții”, consideră medicul Alexandru Rafila. Deputatul PSD cere demisia premierul Florin Cîțu, a vicepremierului Dan Barna și a ministrului sănătății, Ioana Mihăilă.

Guvernul a încurajat prin lipsa de acțiune o politică de accelerare a transmiterii virusului COVID-19, astfel că ar trebui să ne așteptăm la o accelerare a numărului de cazuri, a explicat Alexandru Rafila duminică seară, într-o emisiune B1TV.

Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie. Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu.

Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea. Campania de vaccinare suntem cu toții de acord că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 7.500 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a spus Alexandru Rafila.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.