Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, în contextul scandalului din guvern pe adoptarea proiectului „Anghel Saligny”, că susține acest nou PNDL, dar fără să afecteze coaliția de guvernare.

„Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul”, a declarat Ludovic Orban.
Totodată, președintele PNL Ludovic Orban a precizat că premierul este cel care ia decizia, însă trebuie căutată o formă de înțelegere.

„Premierul este cel care până la urmă ia decizia. Eu am condus un guvern monocolor, acum este un guvern de coaliție. Trebuie căutată o formă de înțelegere pentru a fi adoptat cât mai repede proiectul pentru că este foarte important pentru dezvoltarea comunităților locale”, spune Orban, liderul PNL.

Președintele PNL Ludovic Orban a mai spus că va face tot ce este necesar pentru adoptarea actului normativ care prevede investiții în valoare de 50 de miliarde de lei pentru autoritățile locale până în 2028.

„Eu voi face tot ce este posibil pentru a menține această coaliție și în același timp pentru a adopta acest proiect de care au nevoie comunitățile locale. Eu sunt adeptul dialogului”, a mai spus Ludovic Orban.

„Sper că motivul adoptării acestui proiect, de care eu vorbesc de la începutul lunii ianuarie, se face pentru scopul real, pentru dezvoltarea infrastructurii în comunitățile locale”, a mai declarat Ludovic Orban, întrebat dacă decizia premierul de a introduce cât mai repede proiectul pe ordinea de zi are legătură cu Congresul PNL.

Totodată, premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, după scandalul uriaș din ședința din guvern în care USR PLUS a amenințat că pleaca de la guvernare dacă proiectul de investiții „Anghel Saligny” va fi adoptat, că proiectul va trece și că amenințările USR PLUS „vin și pleacă”. Premierul a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR PLUS discutate în Coaliție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *