Florin Roman
f

Noua sesiune parlamentară a început, iar Camera Deputaților își alege noua conducere. Florin Cîțu își impune susținătorii la conducerea Camerei Deputaților. Cîțu susține că este o „exagerare”.

Florin Roman – noul vicepreședinte al Camerei Deputaților

Florin Roman este noul vicepreședinte al Camerei Deputaților. Fervidul susținător al premierului Florin Cîțu în lupta din interiorul partidului, a câștigat lupta pe funcțiile din Parlament. Contracandidatul acestuia a fost Laurențiu Leoreanu, care a obținut 42 de voturi, spre deosebire de Roman care a obținut 45. Din sursele noastre, au existat și 5 voturi anulate în această competiție internă.

De ce este schimbată conducerea Camerei?

Conform Regulamentului de pe site-ul camerei inferioare, la începutul fiecărei sesiuni ordinare sunt aleși vicepreședinții, secretarii și chestorii acesteia. Deputații sunt nominalizați de grupurile parlamentare cărora le-au fost repartizate respectivele funcții. În cazul în care există modificări ale configurației politice din Parlamentul, liderii grupurilor parlamentare vor renegocia funcţiile din Biroul permanent.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *