USR PLUS
USR PLUS

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că USR PLUS are două soluții de rezolvare a actualului scandal din coaliția de guvernare: să iasă de la guvernare sau să semneze moțiunea de cenzură a PSD.

„Acești incompetenți aruncă din nou România într-o criză politică majoră doar pentru interesele lor. Din nou, și-au ales cel mai prost moment: când românii plătesc facturi duble la energie și gaze, iar prețurile au luat-o complet razna!”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu,  într-o postare publicată pe contul de Facebook.

„Pentru a nu fi din nou penibili, USR PLUS au doar două soluții: ieșiți de la Guvernare sau semnați moțiunea de cenzură a PSD! Ambele variante înseamnă vot în Parlament! Vreți să contați măcar acum?! Atunci ne vedem în plen, la vot!”, a spus Marcel Ciolacu.

Ședința de guvern începută la ora 11 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare.

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a declarat, referitor la proiectul privind Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, că este „un moment potenţial” de încălcare a protocolului de colaborare a coaliţiei, semnat „după momentul Vlad Voiculescu” și tocmai din acest motiv a fost suspendată ședința de Guvern.

“Am văzut în ședința de Guvern un fel de joacă, deși luni am convenit cu partenerii noștri discuții pe PNDL, SIIJ. Am constatat în această ședință de Guvern unde la pregătitoare nu exista nimic prevestitor, am descoperit acest PNDL 3 pe care avem rezerve. Este încălcarea actului adițional la actul de guv pe care l-am semnat cu partenerii noștri”, a spus Barna.

Și premierul Florin Cîțu a spus că proiectul de investiții „Anghel Saligny” va trece și că amenințările USR PLUS „vin și pleacă”.

Totodată, Cîțu a precizat că a preluat și inclus în proiect toate amendamentele USR PLUS discutate în Coaliție.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *