Ludovic Orban l-a atacat pe Nicolae Ciucă, spunând că liberalii încă mai au posibilitatea să scape de el, înainte sau după alegerile parlamentare. Nu are nicio legătură cu liberalismul, consideră fostul lider al liberalilor, și a fost impus în funcție.

Președintele Forței Dreptei a făcut declarații miercuri seara, într-o emisiune B1TV.

Ciucă a fost impus în fruntea PNL fără să aibă o carieră liberală, fără să aibă o cultură liberală, fără să aibă o activitate profesională care să aibă vreo legătură cu liberalismul, fără să aibă o legătură de-a lungul timpului cu PNL. Direct înscris în partid și ales senator, a fost pus președinte de Iohannis și de cei care îl ascultă pe Iohannis sau le este teamă de Iohannis.

Și dacă va fi schimbat Ciucă, ceea ce este probabil, nu știu dacă va fi schimbat până în europarlamentare sau după, există probabilitate destul de mare să fie schimbat Ciucă, pentru că în momentul în care nu va mai deține poziția de premier nu va mai avea nicio autoritate asupra partidului.

Nici acum nu are cu adevărat o altă autoritate asupra partidului decât autoritate de conducere a Guvernului, autoritatea care izvorăște din faptul că el numește miniștri, secretari de stat, prefecți. E evident autoritatea președintelui Iohannis care încalcă flagrant Constituția, punându-și PNL ca un breloc la cingătoare” a declarat Ludovic Orban.

Președintele Forței Dreptei consideră că cei care conduc astăzi PNL și-au trădat electoratul și au transformat partidul într-un breloc al PSD:

„Problema este că toți cei care sunt la butoane în PNL au acceptat să își trădeze electoratul. Nu există în politică o încălcare mai flagrantă a democrației decât trădarea propriului electorat și încălcarea promisiunilor și angajamentelor electorale. Cei care conduc PNL au adus PNL la un statut de vasal al PSD care practic execută toate comenzile pe care le dă PSD și conducerea PSD și au transformat guvernarea într-o guvernare anti-liberală, care risipește resursele, care nu dă nicio perspectivă de dezvoltare, pentru clientelă și nu o guvernare pentru cetățeni” a mai spus Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *