Image default
Actualitate

Ludovic Orban: parlamentarii „au votat fără să aibă discernământ” împotriva miniștrilor PNL, în comisii

Ludovic Orban consideră că parlamentarii „au votat fără să aibă discernământ” în comisiile de specialitate atunci când le-au dat aviz negativ miniștrilor propuși pentru guvernul Orban II, Premierul desemnat nu s-a referit doar la reprezentanții PSD, ci și la parlamentarii din USR, ALDE și Pro România care au votat împotriva acestora.

Doar trei dintre miniștrii PNL au trecut de votul comisiilor de specialitate: Nicolae Ciucă, la Apărare, Virgil Popescu, la Economie și Bogdan Aurescu, la Externe.

Avize negative au primit: Florin Cîțu – Finanțe, Marcel Vela – Interne, Costel Alexe – Mediu, Bogdan Gheorghiu – Cultură, Cătălin Predoiu – Justiție, Ionuț Stroe – Tineret și Sport, Ion Ștefan – Dezvoltare și Monica Anisie – Educație, arată publicația Știri pe Surse.

Ludovic Orban a declarat că acum îi apreciază și mai tare pe reprezentanții partidului care au primit vot negativ.

”Soluții, profesionalism, au dat răspunsuri pertinente. Au fost audieri maraton, fără limite de întrebări, nu ca simulacrul de la audierile miniștrilor PSD. Sigur, votul nu contează. Parlamentarii au votat fără să aibă discernământ. Sunt mulți care și-au cerut scuze miniștrilor pentru că au votat împotrivă. Toți miniștrii care au primit un vot negativ au, pentru mine, un plus.”, a spus Ludovic Orban.

Orban spunea luni că audierile se referă la „valoarea și competența, onestitatea miniștrilor”, dar că avizul în sine nu este relevant.

„Nu ne interesează votul, pentru că votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament față de opțiunile actuale ale cetățenilor“, a spus premierul desemnat.

Related posts

Cătălin Drulă explică de ce nu e fezabilă magistrala de metrou până la aeroportul Otopeni

Andrada Ionescu

Vlad Voiculescu: ”Nu este nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine”

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis anunță: Ludovic Orban rămâne prima variantă de premier

Andrada Ionescu

1 comment

Ludovic Orban nu renunță la anticipate, din cauza Parlamentului 19 februarie 2020 at 22:15

[…] Ludovic Orban: parlamentarii „au votat fără să… […]

Reply

Leave a Comment