Maia Sandu vrea și ea pentru Republica Moldova măcar „câteva” baterii

Maia Sandu vrea și ea pentru Republica Moldova măcar „câteva” baterii de apărare antiaeriană. „Am solicitat sisteme de supraveghere și apărare aeriană” a declarat Maia Sandu, într-un interviu la Forumul Economic și Mondial de la Davos.

După ce Ucraina a cerut sisteme de apărare antiaeriană, Maia Sandu a menționat că și Republica Moldova speră că va primi câteva.

Înțelegem că Ucraina este o prioritate și ar trebui să primească aceste sisteme, dar sperăm să primim și noi câteva”, a spus Maia Sandu în cadrul interviului acordat în marja Forumului Mondial de la Davos, potrivit B1TV.

Ea a mai adăugat că Republica Moldova are nevoie de cel puțin aceeași sumă – 600 de milioane de euro ca sprijin bugetar în 2023. Maia Sandu vrea să-și protejeze populația de efectele inflației.

De asemenea, președintele Republicii Moldova vrea să își consolideze capacitățile militare pe măsură ce războiul din Ucraina continuă. Ea a menționat că Rusia nu a reușit să destabilizeze țara.

Maia Sandu a îndemnat liderii lumii să ajute Ucraina

În cadrul unei conferințe de la Forumul Economic Mondial de la Davos, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, i-a îndemnat pe liderii lumii să susțină Ucraina pentru a putea învinge războiul cu Rusia.

„Noi trebuie să ajutăm Ucraina, toți împreună. Să o ajutăm ca să câștige acest război, altfel noi toți vom fi în pericol”, a declarat Maia Sandu.

Desigur că Moldova era vulnerabilă, pentru că a depins 100% de o singură sursă de gaze, de la Gazprom, încă înainte ca războiul să înceapă. Acum primim doar 40% din gazele rusești de la Gazprom și am reușit rapid să diversificăm resursele. Rusia a contat pe faptul că ne va șantaja prin aceste resurse, dar Europa a reușit să găsească soluții, ceea ce nu este ușor. Îmi aduc aminte de discuțiile din aprilie și mai, când erau diferite propuneri și mulți oameni nu credeau că UE va găsi soluții atât de rapid”, a mai spus Maia Sandu.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *