Majorarea pensiilor va avea loc în fiecare an, începând din 2022
Majorarea pensiilor va avea loc în fiecare an, începând din 2022

Majorarea pensiilor va avea loc în fiecare an, începând din 2022, promite Florin Cîțu, care spune că majorările vor fi peste rata inflației. 

„Anul viitor (n.r. – va fi următoarea majorare) și va fi în fiecare an o majorare a pensiei. Este mai mult decât rata inflației, vom vedea exact formula clară, dar crește mai mult decât cu rata inflației

(…) Dacă nu va fi noua lege până la finalul anului, cred că avem o formulă din legea veche pe care o vom aplica, dar vedem cum va fi cu legea nouă. Reforma pensiilor va avea nevoie de mai multe legi, nu doar de una pentru a putea fi implementată, pentru că lucrurile sunt complicate (…) și ai nevoie de timp ca să mișți lucrurile”, a declarat Cîțu, citat de B1TV

Premierul a mai precizat că și pentru alocații se va proceda în aceeași manieră, la fiecare început de an.

Premierul Cîțu a intrat în plină cursă electorală pentru șefia Partidului Național Liberal, împotriva actualului președinte, Ludovic Orban.

Sistemul de pensii, „o bombă cu ceas”

Majorarea pensiilor. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat, vineri, că în sistemul de pensii din România există o bombă cu ceas, deficitul fiind în prezent de 16,7 miliarde de lei. Dacă acest sistem nu va fi reformat, a mai afirmat Turcan, am putea ajunge la pensii cu o putere de cumpărare de 500 de lei. Ministrul liberal al Muncii a mai precizat că stagiul minim de cotizare va rămâne de 15 ani și că în cadrul procesului de reformare vor fi digitalizate cinci milioane de dosare de pensii și va fi modificată legislația.

„În sistemul de pensii din România există o bombă cu ceas, pe care dacă noi nu o dezamorsăm, riscăm ca la un anumit moment puterea de cumpărare a pensiei medii în România să scadă atât de mult încât, practic, în loc de 1.500 de lei cât este acum o pensie medie, să se poată cumpăra cu o pensie medie în România echivalentul a 500 de lei”, a declarat, vineri, Raluca Turcan.

Leave a comment

Lasă un răspuns