marcel ciolacu
marcel ciolacu

Marcel Ciolacu susține că guvernul poate dispune măsuri pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor în situaţii excepţionale. Într-o intervenție la România TV, liderul PSD solicită discutarea problemei într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Este evident că suntem într-o plină criză, cred că lumea nu mai aşteaptă dispute la televizor sau să ne dăm cu părerea  la televizor, aşteaptă ca această coaliţie, care are o majoritate confortabilă în Parlamentul României, aşteaptă soluţii. Nu pe 1 aprilie, le aşteaptă de îndată. În afară de persoanele vulnerabile, până la urmă sunt afectaţi toţi românii, noi vorbim aici şi de industria românească şi de producţie şi de cât de productivi mai suntem la aceste preţuri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu subliniază că legea permite autorităților să intervine pentru reglementarea marjei de profit la furnizori şi producători pentru şase luni.

„Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor”, subliniază liderul PSD.

„Marea Britanie nu mai este membru UE, dar acolo s-au făcut și nationalizari. Statul e acționar la toți producătorii de energie, nu se poate ca Hidroelectrica să vină cu 3300 pe piață. Eu țin cont de părerile și experiența lui Mihai Tudose, dar o decizie privitoare la ministrul Energiei trebuie luată în coaliție, cu primul ministru. Reducerea de TVA este un efort tot al statului, care o să aibă efecte mai largi asupra bugetului„, a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este necesară demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, președintele PSD a spus că „este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu prim-ministrul”.

Ministrul Virgil Popescu a declarat miercuri, la finalul ședinței de guvern, că persoanele care primesc facturi fără compensarea prețului la energie trebuie să reclame acest lucru prima dată furnizorului, iar dacă problema nu se rezolvă, trebuie să se adreseze Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *