O pensionară din Galaţi a aflat de la societatea de furnizare a apei că a murit și că i-a fost reziliat contractul. Femeia a mers la sediul companiei pentru a afla cum de a fost posibilă o asemenea greșeală. Reprezentanții societăţii au stabilit că a fost o eroare de date și i-au cerut scuze.

Anca Savin citește de pe notificare: „Vă facem cunoscut că urmare a decesului titularului de contract, respectiv Anca Savin, societatea noastră a reziliat contractul de furnizare pentru locația din Galați. Anca Savin sunt eu”, potrivit Digi 24.

Anca Savin are 70 de ani, iar contractul de furnizare a apei este pe numele ei de 13 ani. A plătit la timp toate facturile, însă în urmă cu câteva zile a primit o notificare morbidă: pentru că a decedat, i se va opri apa. Speriată, femeia a mers personal la sediul companiei.

Anca Savin: „I-am pus funcționarei notificare în față, mi-a spus de ce acte am nevoie. Am insistat sa-mi spună numele decedatului și dansa îmi spune Savin Anca. Îi arăt buletinul, reacția este stupefiantă: aaa, deci nu sunteți moartă. Toți tinerii care erau pe acolo au început să râdă. Incompetență e cuvântul cel mai potrivit, pentru că un contract de 13 ani nu poate fi contestat, nu poate fi încurcat, e neglijenţă, incompetentă”.

La Evidenta Populatiei, femeia figurează ca fiind în viață.

Silviu Bacalum, director Evidența Populatiei Galaţi: „Din evidențele noastre, dumneaei este în continuare în viața, după cum se certifică și prin prezența dumneaei. Nu am primit nicio solicitare de a furniza vreo dată privind situația, dacă dumneaei se află sau nu în viață. În continuare figurează la aceeași adresă și cu același statut.”

Conducerea societății locale de furnizare a apei a stabilit că a fost o eroare în baza de date.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *