Clotilde Armand a pierdut alegerile din sectorul 1 al Capitalei
Clotilde Armand a pierdut alegerile din sectorul 1 al Capitalei

Clotilde Armand a pierdut alegerile din sectorul 1 al Capitalei, spune președintele PSD Marcel Ciolacu, care așteaptă procesul de finalizare al renumărării voturilor.

Ciolacu a găsit și legătura între insistențele pentru desființarea rapidă a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și alegerile din sectorul 1: șeful biroului electoral de sector e un magistrat iar ancheta este condusă de SIIJ, astfel că structura nu se va desființa, dă asigurări Ciolacu.

Mai sunt 220 de saci de numărat, în cadrul procesului de renumărare a voturilor exprimate la alegerile locale din Sectorul 1 al Capitalei, însă „trendul electoral este unul foarte clar” a spus Ciolacu, și arată că Daniel Tudorache a câștigat scrutinul, iar Clotilde Armand, primar în exercițiu la ora actuală, a pierdut.

Clotilde Armand a pierdut alegerile, spune Ciolacu. Marcel Ciolacu vrea ca primarul Clotilde Armand să demisioneze:

„Au cerut desfiinţarea SIIJ. Au ieşit magistraţii şi au spus că e cea mai mare prostie această desfiinţare a SIIJ. A boicotat-o şi domnul Predoiu şi actualul ministru, să nu funcţioneze, ca să demonstreze că nu are eficienţă. (…) După ce magistraţii, CSM, au dat un aviz negativ, domnul ministru a zis că va apela la Comisia de la Veneţia, aşteaptă răspuns de la Comisia de la Veneţia. După două săptămâni domnul ministru a zis – mergem cu iniţiativa în Parlament pe repede înainte, nu mai aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia. Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde a pierdut alegerile. (…) Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a câştigat alegerile şi atunci, în momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit B1TV.

Președintele PSD a precizat că social-democrații vor strânge semnături pentru organizarea unui referendum și a unor alegeri locale anticipate pentru Sectorul 1 al Capitalei.

„Presupun că doamna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără, îşi va da demisia. Va pleca. SIIJ nu se va desfiinţa până ancheta va fi finalizată”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Proiectul privind desființarea SIIJ a fost adoptat de Camera Deputaților în data de 24 martie 2021, în calitate de prim for sesizat. Senatul, care are rol decizional în această speță, a aprobat în 12 aprilie solicitarea pentru dezbaterea proiectului în regim de urgență.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *