Consiliul Local al sectorului 1 a respins proiectul de buget pe anul 2021 propus de primarul Clotilde Armand.
Pentru proiectul de hotărâre au fost înregistrate 11 voturi pentru, șase abţineri şi nouă voturi împotrivă.

Consilierul local PNL Dinu – Nicolae Gheorghe a solicitat scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Liberalul a explicat că bugetul propus este ilegal, fiind realizat pe baza unei organigrame suspendate de instanţă. Gheorghe a precizat că, potrivit Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), în acest caz, se revine la situaţia anterioară hotărârii de Consiliu Local referitoare la reorganizarea aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1.

Și consilierul local PSD Daniela Popa a susținut acest punct de vedere. „Solicităm (…) aparatului de specialitate să întreprindă toate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate. (…) Nu cred că vrea cineva din rândul consilierilor locali să voteze un buget ilegal”, a spus Popa.

„Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal și vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget și refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanței și cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum și câteva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni și nimic să încalce legea”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

Clotilde Armand a menţionat că decizia instanţei vizează suspendarea unei hotărâri care este deja implementată.

„Tot va trebui să avem un buget şi atunci vă propun totuşi să facem aceste investiţii, să votăm acum. O să avem timp să rectificăm”, a spus Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 a precizat că „fiecare zi contează”.

Pe 12 aprilie, Consiliul Local al sectorului 1 a respins ordinea de zi care cuprindea şi proiectul de buget pe 2021.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul