Unirea României cu Republica Moldova este susținută de președintele PSD Marcel Ciolacu, dar acesta nu consideră realist scenariul în care Maia Sandu ar candida la președinția României.

Întrebat despre o eventuală susținere a Maiei Sandu de către PSD și PNL pentru ocuparea acestei funcții, Ciolacu a răspuns: „Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”

Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea. Este un scenariu de lucru. Nimeni nu o poate împiedica pe doamna Maia Sandu. Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu prin perioada şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova, dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite”, a mai afirmat luni seară Ciolacu într-o emisiune TV, citat de B1TV.

El a mai spus că PSD și PNL n-au discutat despre susținerea unui candidat comun la prezidențiale.

Mi-aş dori în continuare o coaliţie formată din cele două mari partide”, a mai susținut Marcel Ciolacu precizând, totuși, că s-ar putea ajunge la alegeri anticipate dacă nu se va produce rotația premierilor în luna mai, așa cum prevede protocolul de funcționare a coaliției.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *