Liderul PSD Marcel Ciolacu a dat de înțeles joi că a avut o întâlnire bună cu PNL în ceea ce privește „formarea unei noi majorități” și a confirmat că în timpul discuțiilor s-a menționat soluția premierilor prin rotație.
„Suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta este un drum care va duce către formarea unei noi majorităţi”, a declarat Ciolacu, repetând că PSD va merge la discuţiile de la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. În acest weekend, PSD va lucra la un program de guvernare, urmând ca apoi să fie „uniformizate” eventual cele două programe, a spus Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu a precizat că PSD a solicitat prezentarea execuției bugetare, întrucât consideră că „prioritatea zero” trebuie să fie o rectificare bugetară.
„Am avut o primă întâlnire cu colegii de la PNL. De la început, atât eu, cât şi colegii mei, am cerut să fie o întâlnire serioasă, aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuţii în ceea ce priveşte funcţiile din Guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţ,i şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.
Întrebat despre deţinerea funcţiei de premier prin rotaţie, liderul PSD a spus că „a fost o discuţie privind propunerea de premier. Ne menţinem decizia PSD de a merge la consultări cu o propunere de premier. Atunci au venit mai multe soluţii pe care o să le analizăm fiecare dintre noi în interiorul partidului. A fost printre ele şi această soluţie, de a veni prin rotaţie. Presupun că de aceea avem consultări, ca să mergem cu o soluţie comună”, a arătat Marcel Ciolacu.
Liderul PNL, Florin Cîțu, afirmase, la rândul său, joi seară, după discuțiile cu Marcel Ciolacu pentru formarea unui nou guvern, că a fost o întâlnire bună. Acesta a spus că discuția a fost și despre proiecte care să intre în programul de guvernare, iar una dintre variantele „interesante” pentru executiv este schimbarea premierului o dată la doi ani.