Marcel Ciolacu, încrezător în moțiunea de cenzură. „Matematic, va trece, mai are nevoie doar de 6-7 voturi”
Marcel Ciolacu, încrezător în moțiunea de cenzură. „Matematic, va trece, mai are nevoie doar de 6-7 voturi”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este ferm convins că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Ludovic Orban va trece, chiar dacă „matematic” mai are nevoie de 6-7 voturi. PSD contestă modificarea legii electorale care să permită alegerile locale în două tururi, cu câteva luni înainte de momentul votului.

Moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL va fi adoptată, consideră Marcel Ciolacu, în urma acordului pe care PSD l-a încheiat cu UDMR. Însă, acesta nu reprezintă „un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi” spune liderul PSD, potrivit PS News.

Marcel Ciolacu ia în calcul chiar și posibile discuții cu formațiunea maghiarilor pentru propunerea unui premier. Întrebat dacă se va încerca să se discute cu UDMR în cazul în care PSD va decide să propună un premier, Ciolacu a spus: „Nu excludem niciun fel de discuţii…”

PSD se declară pregătit pentru orice fel de situație politică post-moțiunea de cenzură, susține liderul formațiunii.

„În acest moment depunem moţiunea. Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, este că va trece această moţiune şi după ce vom depăşi această etapă vom veni şi cu propunerile ulterioare. Am luat act de punctul de vedere al preşedintelui României, trebuie să ştim foarte clar, preşedintele României desemnează prim-ministrul, şi am luat act, preşedintele României doreşte în continuare să fie un guvern al PNL. (…) noi suntem pregătiţi de orice, şi de alegeri anticipate, şi de orice fel de alegeri, mai puţin dacă se doresc alegeri în trei tururi, ca până la urmă să iasă candidatul PNL-ului fără ca candidatul PSD-ului să participe” a spus Ciolacu.

Președintele PSD a ținut să mai explice încă o dată de ce nu este de acord cu modificarea legii electorale înainte de alegeri.

„În primul rând, am justificat de ce depunem această moţiune, de ce strângem semnături atât de la PSD, cât şi de la UDMR: se încalcă o linie roşie a democraţiei, iar acest lucru nu este permis nimănui, indiferent de jocurile politice şi pe cine avantajează aceste legi” a mai spus Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *